viernes, 20 de abril de 2007

Encara no es Sant Joan, però a Olesa ja la fan

Al Mercat en Carles hi esta fent una nova parada, vagi per devant que amb Carles m’uneix una franca amistat, en Carles i l’Eli, la seva companya, son joves, emprenedors i plens de força i volen unir les seves il·lusions, el seu treball i molt de risc en una aventura de servei, aventura que si els hi surt malament comportarà un greu daltabaix económic, de fet podrien haver seguit con fins ara, ja que malament no hi els anava pero van optar per el risc, cap problema fins aquí.

Per dur a terme les obres s’encarregà un projecte tècnic que es aprovat per l’Ajuntament. No sense retards , retards deguts no tant a les errades que un projecte complex conté i a la lenta burocracia municipal, com als requeriments que la Junta del Mercat, vetllant supossadament per els drets del reste de paradistes i el compliment de les normes, ejerceix.

Finalment el projecte, modèlic, es aprovat i es pot construir la que serà la parada més moderna i adequada a normes del Mercat, pero ... Carles segueix passant una particular Passió a compte de les obres.

S’ha de dir que cada “denúncia” de les obres ha comptat amb un fet que es repeteix: S’ha saldat amb no res, ja deia abans que el projecte és modèlic.

La postura de l’Ajuntament es molt tremolosa i gens ferma i el nostre estimat Batlle segueix practicant l’esport que més l’hi agrada: contentar a tothom sense resoldre res a ningú, si per el camí es lesionen els drets d’aquells que compleixen la llei ,que hi farem!.

De que serveixen els projectes?, les inspeccions?, el compromìs de fer les coses conforme a la norma? , si el resultat és un constant estat d’inseguretat.

No vull entrar en qui te raó, no val la meva opinio ja que la meva equanimitat podria estar compromesa, pero no puc callar quan es juga amb les persones, la seva salut i el seu patrimoni d’una manera tant alegre i sobre tot tant innecesaria.

Ens omplim, sovint, la boca amb defenses aferrisades del fet local, comerç per exemple, i callem vergonyosament quant les envejes, les travetes i els odis es fan servir per aturar alló que no tenim possibilitats de fer, no ens interessa fer o pot ser va contra els nostres interessos.

No m’interessa un Mercat de conveniencia, necessito un Mercat amb els millors professionals, amb els millors productes i en les millors condicions higienico-sanitaries, és el desitg de la majoria dels olesans, alguns comerciants i també de Carles. No ho espatllem.

No hay comentarios: